Meisje maakt huiswerk

10 Tips om je huiswerk effectiever te maken

Als student ontkom je nu eenmaal niet aan het vele huiswerk dat jouw opleiding met zich meebrengt. We begrijpen je, huiswerk is niet het leukste werk, maar het moet nu eenmaal gebeuren. Het is dan ook lastig om ervoor te zorgen dat dit allemaal op de juiste manier gebeurt en je niet het overzicht verliest over het vele werk. Wij geven jou de beste tips voor het maken van je huiswerk, zodat jij effectiever je huiswerk maakt!

Tips voor het maken van je huiswerk

  1. Zorg voor een opgeruimde omgeving
  2. Start met het lastigste onderdeel
  3. Lees alles goed door, zo voorkom je dat je onnodig werk verricht
  4. Zet je raam open voor frisse lucht
  5. Neem pauzes tijdens het leren op je focus te kunnen herstellen
  6. vraag hulp aan docenten, medestudenten of huisgenoten
  7. Work smarter, not harder
  8. zorg voor een duidelijke planning
  9. Veel stof staat al op internet, maak hier gebruik van
  10. Beloon jezelf wanneer je je huiswerk hebt voltooid

Wat te doen als je je huiswerk te lang hebt uitgesteld?

Je vrienden bellen af je een drankje op het terras komt doen, maar jij hebt een deadline in zicht. Toch heb jij je laten verleiden om naar het terras te gaan, waardoor er een grote kans is dat je je deadline niet gaat halen. Maar wij denken met je mee! Op de website van Smodin kun je hele teksten laten herschrijven, zodat deze door de plagiaatscan van jouw opleiding heen komen. Dus, kijk even je klasgenoten lief aan en maak hier gebruik van. Is het nu toch allemaal teveel geworden voor je? Dan is een gesprek met je mentor de verstandigste optie.

Hoe kan ik mijn concentratie verbeteren?

Concentratie is een van de grootste struikelblokken waar wij als studenten tegenaan lopen. In de bovenstaande tips is het al kort benoemd, maar een opgeruimde omgeving is echt heel belangrijk. Het zorgt voor rust en verkleint daarmee de kans op afleiding. Ook het nemen van pauzes in combinatie met het krijgen van frisse lucht kan de concentratie een grote boost geven. Ga daarom elke 30 minuten even 5 minuten naar buiten om een frisse neus te halen.

Wil je nog meer tips over het verbeteren van je concentratie? Klik hier