carrière beginnen

4 manieren om als student al met je carrière te beginnen

Sommige studenten studeren alleen om volop van het studentenleven te kunnen genieten. Hoewel dit zeker belangrijk is om te doen, bestaan er ook nog studenten die staan te trappelen om met hun carrière te beginnen. Wist je dat je dit echter al kan doen tijdens je studententijd? Er zijn meerdere manieren om dit voor elkaar te krijgen, en in deze blog hebben we de beste manieren voor je op een rijtje gezet.

Een eigen onderneming beginnen

In de eerste plaats kun je al met je carrière beginnen tijdens je studententijd door een eigen onderneming te beginnen. Je bepaalt hierbij zelf hoeveel uren je per week in je onderneming gaat stoppen, waardoor je nooit stress zult hebben op het managen van je tijd. Met een openstack virtual datacenter of andere software kun je verder ook het managen van je eigen onderneming efficiënt laten verlopen of zelfs op laten schalen.

Op plekken als transip.nl kun je dit soort handige tools vinden. Wanneer je bent gaan ondernemen tijdens je studententijd, zal dit je carrière zeker een boost geven voor na je studie.

Een bijbaan hebben

Ten tweede is het ook een goed idee om tijdens je studententijd al een bijbaan te nemen. Hiermee kun je zelf je agenda invullen met de uren die jou het beste uitkomen en verdien je daarnaast ook nog eens extra geld. Je kunt hierbij kiezen voor verschillende functies die aansluiten bij de opleiding die je doet. Bovendien is het ook mogelijk om als student te werken in het bedrijf waar je later mogelijk graag aan de slag wilt door middel van een stage.

Vrijwilligerswerk doen

Verder is het ook een goed idee om tijdens je studententijd al vrijwilligerswerk te doen. Hierbij kun je ervaring opdoen in verschillende sectoren, waarbij je ook nog eens iets goeds doet voor de samenleving. In eerste instantie kun je hierdoor dus nog geen geld verdienen, maar het kan je wel helpen met het bouwen aan een goede carrière voor na je studententijd. Zo kun je bijvoorbeeld op zoek gaan naar een project dat aansluit bij jouw toekomstige ambities.

Actief zijn voor commissie

Tot slot kun je als student ook al actief worden binnen een commissie. Hierbij kun je ervaring opdoen in verschillende organisatorische taken, waardoor je later eenvoudiger aan de slag kan bij bedrijven die hierom vragen. Door mee te doen in een commissie kun je ook nog eens netwerken met mensen die mogelijk interessant kunnen zijn voor jouw toekomstige carrière.

Al met al zijn er dus meerdere manieren om als student al met je carrière te beginnen. Door deze tips toe te passen kun je al een goede basis leggen voor je carrière na je studietijd. Succes!