Festivalgangers opgelet: deze apps zijn onmisbaar voor aankomend festivalseizoen 

Festivalgangers opgelet!!! Van de heerlijke lentezon is dit jaar nog weinig sprake, maar dit betekent niet dat de festivals op zich laten wachten. Van duizelingwekkende lichtshows tot de vriendelijke festivalbuddies die we onderweg tegenkomen; het festivalseizoen is toch echt weer begonnen. Om ervoor te zorgen dat jij het meeste uit jouw festivalbezoek kunt halen, neemt Studententip enkele apps met jullie door die dit festivalseizoen onmisbaar zijn!  

Appic – De festivalhack voor een onvergetelijke tijd 

Razend populair en niet voor niks! Appic is dé ultieme app voor tijdens het festivalseizoen. Als festivalganger hoef jij niet meer bang te zijn dat je niet over alle info van je festival beschikt. Check de plattegrond van het festivalterrein, houd de line up bij en stel je eigen timetable samen. Vrienden kwijt? Vind ze zelf terug met de interactieve plattegrond of maak simpelweg gewoon nieuwe met de meet-up functie ;). En dat is nog lang niet alles; speel de wingame, draai aan het rad en de kans is reuze dat jij gratis tickets voor de vetste festivals wint. Vele festivalgangers gingen jou namelijk al voor. Dat is nog eens mooi meegenomen.   

Uitverkocht? Ticketswap knows what’s up 

Last minute de planning gemaakt om naar een super gaaf festival te gaan met je vrienden? De kans is groot dat jullie er toch iets eerder bij hadden moeten zijn om de teleurstelling van een uitverkocht festival te voorkomen. Of toch niet?  Ticketswap is jouw echte redder in nood! De app biedt een veilige manier om tickets te kopen voor ook nog eens een redelijke prijs. Ticket verkopers kunnen namelijk niet meer dan 20% boven op de originele ticketprijs gooien, waardoor het voor ons toch nog allemaal een beetje betaalbaar blijft. En als zo’n festivalletje toch eens een keer niet zo lekker in je planning past, kun je er iemand anders blij mee maken door je ticket ook gewoon te verkopen via de app.  

Woov Find your friends

Iedere vriendengroep kent er minstens één. Keer je vriend 1 keer de rug toe en weg zijn ze! Of misschien ben jij zelf wel die persoon, dwalend over het festivalterrein op zoek naar de leukste plekjes terwijl je aan de praat raakt met alle andere festivalgangers. Woov zorgt er in ieder geval voor dat iedereen in jouw vriendengroep elkaar elk moment kan opsporen. Zie elkaar livelocatie op de plattegrond van het festivalterrein en maak zelfs een groeps chat aan. Dit is wel zo handig als die ene verloren vriend van je toch nog langs de bar moet 😉 

Buienradar – De ultieme weerbuddy! 

In ons kleine kikkerlandje is het altijd nog maar de vraag of het weer mee wil werken wanneer jij een tof festival gepland hebt staan. Het zal namelijk niet de eerste keer zijn dat de dag mooi begint, maar een plotselinge regenbui roet in het eten gooit. De juiste voorbereiding is key! Een kort jurkje, T-shirt of moet je toch toegeven aan het meebrengen een warme hoodie, jas of poncho? Check vooraf en tijdens het festival de weersvoorspellingen op Buienradar en verover bij een bui als eerste een plek bij de overdekte gebieden. 

Heb je naast al die toffe festivals nog tijd over voor een welverdiende vakantie, maar weinig budget? Check dan eens onze tips voor een goedkope vakantie