De top 5 beste studentensteden van Europa
Paris aerial panorama with river Seine and Eiffel tower, France.

Beste studentensteden van Europa – Dé top 5

Studeren in het buitenland. Voor vele een droom, voor maar weinig écht de werkelijkheid. Want wat is nu de beste studentenstad in Europa? En hoe maak je nu de keuze in welke studentenstad in Europa jij wilt studeren? Vragen waar weinig mensen het antwoord op hebben. Daarom hebben wij de 5 beste studentensteden in Europa voor je op een rij gezet, zodat jij kunt kiezen waar je gaat studeren in het buitenland!

#5 – Doe het ook voor Gent student

De beste studentensteden: Gent

Studeren in Gent betekent zon, zuipen, ziekenhuis zonder de zon. Gent is dé leukste studentenstad van de Benelux met ruim 80.000 studenten op maar 260.000 inwoners. Niet gek dat deze stad dus volledig is ingericht op studenten. Je kunt geen straat in zonder een kroeg of nachtclub te zien. En in deze leukste studentenstad van de Benelux kun jij je 7 dagen per week vertoeven in één van de honderden kroegen en clubs waar honderden andere studenten zijn die eigenlijk moeten studeren. Maar ook om te studeren ben je in Gent op de juiste plek, met zowel een hogeschool als een universiteit met een super breed aanbod is er altijd een studie die jij parttime kunt doen naast het genieten. Gooi jezelf eens in het diepe en kies een minor op de Hogeschool van Gent!

#4 – Studentenstad Valencia het beste voor kunst en muziek

Studeren in het buitenland in studentenstad Valencia

Elke studentenstad in Europa zal zijn eigen verleidingen hebben, want wie wilt er nu op z’n studentenkamer leren als je ook aan het strand kunt bakken in de zon of heel de dag tapas kunt eten? Maar als jij een échte kunst -of muziekstudent bent, moet je echt naar Valencia. Valencia is wat dat betreft echt de beste studentenstad van Europa. En hoe kan het ook anders met het grootste science centrum en het mooiste kunstmuseum van Europa? Zon, paella, cocktails en de beste universiteit voor kunst en muziek. Voor jou is deze keuze snel gemaakt!

Ps: Ook als je geen kunst of muziek wilt studeren, kun je gewoon naar Valencia, want ook voor jou schijnt de zon en kun je genieten van alles dat deze studentenstad in het buitenland te bieden heeft ;).

#3 – Gratis studeren in studentenstad Kopenhagen

Gratis studeren is de beste studentenstad Kopenhagen

Gratis? Ja, een soort van. Voor de meeste internationale studenten is studeren in het hoger onderwijs namelijk gratis! Dat scheelt je toch even € 2.314,- collegegeld volgend jaar. En dan ben je ook nog eens in Kopenhagen, vanzelfsprekend één van de beste studentensteden van Europa aangezien studeren gratis is. En gratis trekt heel veel andere studenten. Pas alleen op dat je deze 2300 euro niet meteen opmaakt in één van de honderden restaurants, clubs en kroegen. De prijzen liggen hier namelijk nog 20% hoger dan in Nederland, waardoor een avondje pilzen of wijnen erg hard kan gaan. Desalniettemin behoort Kopenhagen zeker in de top 5 beste studentensteden van Europa en ga jij hier een onvergetelijke tijd beleven!

#2 – Studeren in Parijs

Parijs uitgeroepen tot één van de beste studentensteden van Europa.

Shoppen, eten, shoppen, eten, wijn, shoppen en Messi. Parijs heeft alles. Vooral voor studenten. Parijs is namelijk al meerdere keren uitgeroepen tot beste studentenstad ter wereld. De studierichtingen zijn eindeloos. Bedenk jezelf een studie en Parijs heeft het! Bovendien is het lesgeld in Frankrijk erg laag, waardoor jij het dure Parijs toch optimaal kunt benutten. Het nachtleven van Parijs is bizar en de eetmogelijkheden zijn eindeloos. ‘s Ochtends een croissant met een cappuccino, ’s middags college en ’s avonds eten en aan de wijn. En in het weekend bezoek je één van de honderden culturele gelegenheden en shoppingcentra. Jouw chique studententijd wordt een onvergetelijke tijd in de beste studentenstad van Europa!

#1 – De beste studentenstad in Europa: Praag!

Praag is de beste studentenstad van Europa

Een onderzoekje hier en daar laten wij onze tip niet van gaan. Volgens onderzoek is Parijs misschien de beste studentenstad. Maar wij denken anders: Praag is de aller beste studentenstad van Europa! Goedkoop levensonderhoud, goedkoop uit eten en praktisch gratis bier. Praag is het walhalla van de studentensteden in Europa. Maar liefst 20% van alle studenten is internationaal, waardoor jij je als internationale student nog meer thuis zal voelen. Ook heeft Praag meerdere universiteiten die behoren tot de beste van de wereld. Er is geen enkele reden om niet te gaan studeren in Praag. Alles is perfect voor jou als student. Je zult er de allerbeste leerervaring opdoen en bovendien zul je op en top genieten van je studententijd. Praag is de beste studentenstad van Europa. Tijd om het zelf te ontdekken!

De top 5 beste studentensteden in Europa bestaat dus uit Praag, Parijs, Kopenhagen, Valencia en Gent. Alle steden hebben hun eigen charme voor jou als student. Kies daarom vooral zelf welke studentenstad in Europa het beste bij jou wensen past. Durf de stap te maken en ga voor een onvergetelijk avontuur in het buitenland!