drankspellen mobiel

De 6 leukste drankspellen waar je alleen je mobiel voor nodig hebt

Hoe vaak heb je het wel niet gehad dat je gezellig met je vrienden zit te drinken, en iemand vraagt om een potje te bussen? Maar natuurlijk heb je toevallig geen kaarten bij op dat moment. Gelukkig zijn er honderden drankspellen voor op je telefoon. Geen probleem als je je kaarten niet kan vinden of toevallig geen pingpong bal hebt voor beer-pong.

Oud en vertrouwd: Picolo

IOS en Android

De meeste kennen “Picolo” al. Bij “Picolo” voer je de namen van je vrienden in en krijg je verschillende vragen. Je hebt verschillende gamemodes. Warming-up, heet en sexy, adje krat modus en de dwaze modus. De namen zeggen het al. Begin je net met drinken kun je beter voor de warming-up gaan. Hier krijg je vooral opdrachten zoals: speler A drinkt 4 slokken. Je krijgt ook verschillende vragen. Bij de heet en sexy modus krijg je zoals je als kunt raden wat hetere vragen.

Bij de adje krat modus zit de uitleg ook wel in de naam. Deze modus wordt achteruit naar huis lopen. Als je deze modus gebruikt in een bar of kroeg moet je er niet raar van opkijken als je een flinke rekening krijgt.

De laatste gamemode is de dwaze modus. Dit moet je zeker niet nuchter gaan spelen. De vragen en opdrachten gaan vrij ver.

Veel keuze met Cheers

Alleen voor IOS

“Cheers” is een veelzijdige drankapp. Er zijn veel verschillende drankspellen die je kan spelen. Spellen die je kunt spelen zijn bijvoorbeeld: paardenrace, hoger/lager, never have I ever en nog veel meer. Met “Cheers” heb je gegarandeerd een leuke avond. En omdat er zoveel verschillende spellen zijn raak je nooit uitgekeken!

Lekker ouderwets Bussen

IOS en android

Bijna iedereen kent bussen wel. Tegenwoordig kun je ook op je telefoon bussen. Geen probleem als je dus geen kaarten bij hebt! Er zijn een paar apps voor bussen te vinden in de app en play store.

Test je kennis met Drink and tell

Alleen voor IOS

“Drink and tell” werkt vrij simpel. De app stelt verschillende vragen over verschillende onderwerpen. Iedere speler geeft een antwoord en probeert zijn antwoorden geheim te houden. Als iedereen heeft geantwoord geeft de app het juiste antwoord. Als je de vraag fout hebt moet je drinken.

De app is de eerste 7 dagen gratis.

Meer dan 300 minigames en vragen met Hangovr

IOS en Android

“Hangovr” is een app met meer dan 300 verschillende minigames. Je kan het met 2 tot 16 personen spelen. Het handige aan “Hangovr” is dat je kan kiezen hoeveel je wilt drinken. Vooral handig als je een laffe borrelaar of Bob bent. Het is natuurlijk ook handig als je sneller dronken wilt worden.

De app is gratis, maar je kan een “hot” pakket kopen met wat hetere vragen.  

Zelf aan de gang

Nu wij je een paar tips hebben gegeven kan je nu lekker zelf beginnen. Persoonlijk vinden wij de Hangovr het leukst. Je hebt lekker veel variatie en het verveeld nooit. Weten jullie nog leuke apps bij het drinken? Laat het vooral weten in de reacties.