studenten vakantie tips

De beste studenten vakantie tips

Het einde van het schooljaar en de zomervakantie is in zicht. Daarom hebben we een paar goede studenten vakantie tips. Natuurlijk wil je er even tussenuit, maar waar moet je heen gaan? . Je kan in de vakantie in Nederland blijven, maar er even lekker tussen uit doet iedereen goed. Er zijn veel studentenvakantie bestemmingen in Europa die echt top zijn. In deze blog zie je een paar van de leukste studenten vakantie tips.

Sunny Beach

De naam zegt het al: zon en strand. Sunny Beach is in Bulgarije en ligt aan de zwarte zee. Het is er altijd erg lekker weer en je hebt lange mooie stranden. Het nachtleven in Sunny Beach is erg levend. Er zijn super veel clubs en kroegen waar je tot vroeg in de morgen terecht kan. Ook is Bulgarije goed voor je portemonnee. Het is er flink wat goedkoper dan de meeste vakantiebestemmingen. Er zijn ook erg veel winkels waar je lekker kan shoppen.

Chersonissos

Oh-oh cherso. Ja Chersonissos. Een van dé jongerenbestemmingen in Europa. In de maanden juli en augustus komen hier super veel jongeren naar toe om hun vakantie te vieren. Chersonissos ligt op Kreta. Het is niet de hoofdstad van Kreta, maar voor een jongeren en studentenvakantie wel een betere bestemming. Het ligt op zo een 25 kilometer van het vliegveld vandaan. Het uitgaansleven is daar ook heel erg levend. Heel veel jongeren uit Nederland kiezen dit als vakantiebestemming. Kijk dan ook niet raar op als veel mensen gewoon Nederlands zijn als je aan het uitgaan bent. Verder heeft Kreta veel mooie bezienswaardigheden en natuur. Het is er bijna altijd lekker weer en het is een eiland dus: genoeg strand om op uit te rusten. En niet te vergeten: het Griekse eten.

Costa Brava (Lloret de mar)

Lloret de Mar wordt ook wel gezien als de Las Vegas van de Spaanse kust. Er zijn hier super veel clubs en uitgaangelegenheden waar je los kunt gaan. Het strand is er prachtig en veel van het ‘oude’ gedeelte van de stad is bewaard gebleven. Je hebt er ook veel kleine badplaatsen om heen liggen die ook leuk zijn om te bezoeken. Barcelona ligt ook vlakbij, stel je wilt nog een keer naar Camp Nou. Dan is dit een goede optie om ook eens te bezoeken als je in Lloret de Mar bent. Er is zeker geen gebrek aan activiteiten voor studenten. Of je even rust wilt of een dagje erop uit wilt.

Rome

Ben je niet zo van het uitgaan, maar meer van het genieten van de cultuur en historie. Dan is er bijna geen betere plek in Europa dan Rome. Er is super veel historisch erfgoed en veel prachtige gebouwen. Zo kan je natuurlijk naar het welbekende Colosseum, het Vaticaan en het Romeinse forum. Verder zijn er nog ontelbaar veel andere bezienswaardigheden uit de tijd van het Romeinse rijk. Wees ook niet bang dat je de nodige sfeer gaat missen in Rome. Rome is een studentenstad en heeft een bruisend nachtleven. Zo zijn er erg veel plekken om uit te gaan in Trastevere. Hier zijn een tal van cafétjes en clubs. En nog een groot voordeel: het overheerlijke Italiaanse eten. Let er wel op dat Rome een stuk duurder is dan de vorige studenten vakantie tips.

voor meer over het studentenleven, klik hier