KROEGEN IN BREDA

De leukste kroegen in Breda

Laten we het in dit artikel eens hebben over de meest leuke kroegen en clubs in Breda. Breda staat namelijk bekend om haar gezellige uitgaanscentrum. Een avondje in Breda staat garant aan een onverwachtse kroegentocht, veel te veel bier en ongelooflijk veel gezellig mensen. We pikken even een paar van de meest leuke kroegen en clubs uit. Is dit helemaal objectief geschreven? Nee. Je moet het namelijk zelf ervaren om tot de juiste conclusie te komen.

Café Bruxelles

Aan de Havermarkt van Breda ligt een van de meest gezellige kroegen, café Bruxelles. Overdag kan je hier terecht voor een hapje, drankje of diner. Maar in de avond wordt dit omgebouwd tot een bruisend café met muziek uit de jaren 70, dance classics en goede R&B. Café Bruxelles trekt wel wat ouder publiek. Ben jij dus net begonnen aan je opleiding, dan raad ik je aan om even een paar deurtjes verder te kijken.

Walkabout

Een paar deurtjes verder vind je namelijk Walkabout. Heel studerend Breda heeft zijn avond wel eens afgesloten in Walkabout. Relatief slechte muziek (tenzij je van Nederlandstalige meezingers houdt), matige sfeer, maar op een of andere manier toch ook wel een leuke afsluiter van je avond. Walkabout is een echte studentenkroeg voor studenten binnen en buiten Breda. Bij Walkabout vloeit het bier ook rijkelijk, dit mede doordat je je geluk op de proef kan stellen door een spelletje met de barvrouw/man te spelen. Gooi je goed? Gratis bier!

Peddels

Ook een klassiekertje in de binnenstad van Breda, feestcafé Peddels. Gezellige mensen, veel meezingers door de speakers en gezellig barpersoneel. Wil je hier de hele avond blijven staan? Ik vind van niet. Maar hier even stoppen voor een koud biertje raad ik je zeker aan!

Shots

De perfecte kroeg om jouw stapavond mee te beginnen. Gegarandeerd dronken worden als je hier je hele avond doorbrengt, want (je raadt het al) ze serveren vooral shotjes. De meest gekke combinaties shotjes komen hier voorbij. Ben je op stap met de vriendengroep? Koop dan een Black Mamba voor één of twee van je vrienden (koop het vooral niet voor jezelf). 100% lachen gegarandeerd!

Café Nassau

Schuin tegenover Shots vind je Café Nassau, mijn persoonlijke favoriet. Bredanaren zijn gezellig, bourgondisch, maar ook een beetje lomp.. laat ik het zo stellen, het is maar goed dat er geen dansacademie in Breda te vinden is. Gelukkig hebben we daar Café Nassau, de plek waar de mensen met een beetje ritmegevoel terecht kunnen. Lekkere hiphop en R&B door de speakers en dansen maar. Het personeel ziet er ook altijd tip top uit, altijd in een wit strak overhemd, toch een beetje anders in vergelijking met de rest van het barpersoneel in Breda.

Dok19

Heel studentikoos is Dok19 niet, vooral een kroeg waar gezellig geborreld wordt. Ze staan dan ook bekend om hun enorm gezellige VrijMiBo’s. Ben je op vrijdag al lekker vroeg in de stad te vinden? Ga hier dan zeker even langs!

Proost

Tja, Proost.. Wat moet ik hier over zeggen. Het is de grootste kroeg/club in Breda maar daar is ook wel alles mee gezegd. Waar Breda staat voor gezelligheid en saamhorigheid is hier niets van te merken wanneer je Proost binnenstapt. Onvriendelijke uitsmijters, rare sfeer op de dansvloer en enorm lang wachten op je bier.

Café Janssen

Café Janssen is maar leuk voor één doel, meiden versieren. Ik weet niet wat de marketingtactiek van Janssen is maar ze krijgen het voor elkaar om heel single Breda naar hun kroeg te krijgen. Ben je boven de 20, dan ben je al te oud. Ben je jonger dan 20 en heb je zin om je avond gezellig af te sluiten, stap hier dan zeker even binnen!

Studio Dependance

We sluiten de lijst af met Dependance. In Dependance is er voor iedereen wat wils. Van gezellige livemuziek tot de meest lekkere plaatjes. Dependance is zo’n kroeg waar je elke avond wel even een klein biertje wilt gaan drinken. Daarnaast staat Dependance bekend om haar speciaalbieravond. Maandelijks komen honderden studenten op de maandagavond naar Dependance om een strippenkaartje te kopen. Een beetje doorgewinterde student gaat voor twee strippenkaartjes, ze lopen alleen wel vaak achteruit de kroeg uit. Eén groot nadeel in Dependance, de mannen-wc (over de vrouwentoilet kan ik niet oordelen). Wat is dat ranzig zeg. Je staat minimaal in een 3cm laag pis van je voorgangers. Kom hier nooit na een stranddagje met je slippers aan!

Kijk op de pagina studentensteden om meer te weten te komen over de verschillende studentensteden.