studenten activiteiten

De leukste studenten activiteiten

Het leven van een student kan erg zwaar zijn. Lange dagen school en als je thuiskomt moet je alsnog aan school gaan zitten. Deadlines, examens en zo kunnen we wel even doorgaan. Daarom is het als student ook erg belangrijk dat je even een dagje er tussen uit gaat. Puur om even te genieten en nergens aan te denken. Nu kan je gewoon naar de lokale kroeg gaan, maar dat raak je ook een keer zat. Maak er een leuke dag van met je maten en ga lekker iets ondernemen. Wij studententip helpen je graag op weg naar een dag vol met leuke studenten activiteiten. Hieronder dus een paar leuke ideeën voor studenten activiteiten.

Een dag naar het pretpark

Vroeger vond je het waarschijnlijk superleuk als je ouders je vertelde dat je naar een pretpark ging. Op deze leeftijd is het alsnog heel leuk om naar een pretpark te gaan. En het is nog steeds een leuke studenten activiteit. Er zijn erg veel pretparken in Nederland waar je uit kan kiezen. Zo heb je de Efteling, Walibi, Duinrell en nog meer.  Let er wel op dat je in de Efteling al helemaal bent omringt met kleine kinderen en ze veel strenge regels hebben.

Ga naar een festival

We begrijpen dat je de kroeg inmiddels voor elke centimeter van binnen en buiten kent. Gelukkig heb je natuurlijk het festivalseizoen. In dit seizoen zijn er in Nederland super veel festivals om naar toe te gaan. Het maakt niet echt uit welke muzieksmaak je hebt. Er is voor elke muzieksmaak wel een bijhorend festival te vinden. Lekker dansen, zuipen en nieuwe mensen ontmoeten. Wie wil dat nou niet? Let er wel op dat er nu door de coronaregels wat festivals in de soep kunnen lopen. Hou er rekening mee dat dit kan gebeuren. Hou er ook rekening mee dat je het goed plant. Het is vervelend als iemand op dat moment niet kan en dus daarom niet in staat is om mee te gaan.

Ga op kroegentocht

Ook een leuk idee; ga op kroegentocht met je maten. Dit kan in veel verschillende studentensteden. Zo kan je bijvoorbeeld goed in Breda naar de kroeg gaan, maar ook in de andere grote steden. Op het internet staan veel kroegentochten in bijna elke stad. Zo hoef je zelf geen moeite te doen om leuke kroegen uit te zoeken. Meestal is het geval dat je de organisator vooraf betaald en je per kroeg een biertje krijgt. Soms is er een begeleider bij. Als je dit liever niet hebt kan je het beter zelf organiseren. Grote kans dat je dat leuker vindt dan een georganiseerde kroegentocht. Je kan makkelijk je eigen tempo bepalen en als je ergens het niet naar je zin hebt kan je gewoon weer ervandoor gaan.

Bedenk je eigen studenten activiteiten

Verder zijn er nog super veel meer studenten activiteiten die je kan ondernemen met je maten. De een heeft natuurlijk andere interesses dan de ander. Bedenk goed waar jij en je vrienden het meeste plezier uit halen. Overleg goed welke studenten activiteiten jullie leuk zouden vinden om te ondernemen en bespreek goed hoe of wat. Zodat iedereen van je vrienden een leuke dag heeft.

Voor meer over het studentenleven, klik hier