Rugzak

Dit moet er in jouw schooltas zitten

Je kent het wel, het is gisteravond weer laat geworden en in de ochtend wil je het liefst zo lang mogelijk blijven liggen, weinig tijd dus om goed je tas in te pakken.                                           Geen zorgen, met deze checklist heb jij altijd de belangrijkste dingen in je tas voor tijdens je schooldag.

Kauwgom

We hebben allemaal het moment wel eens meegemaakt dat je een vraag hebt aan een docent, je stelt je vraag en op moment van antwoord komt de koffie en sigaretten lucht je tegemoet. Zelf wil je dit natuurlijk niet meemaken wanneer jij een gesprek hebt met een ander, zorg dus altijd voor een klein pakje kauwgom in je tas. Let op, openmaken in het zicht van andere studenten is op eigen risico!

Oortjes

Het is maandagochtend (of een andere ochtend, ze zijn allemaal even zwaar) en de hele bus zit weer gevuld met luidruchtige bruggers die vol enthousiasme vertellen hoe hun weekend was. Wij snappen dat jij hier in de ochtend geen zin in hebt. Zorg dus dat je altijd oortjes (tip: opgeladen oortjes) in je tas hebt, zodat jij je volledig kan afsluiten van deze herrie. 

Oplader

Dit sluit naadloos aan op het vorige item. Er bestaat geen vervelender moment dan dat je je oortjes in doet en je het geluid hoort dat deze aan de lader moeten. Of je wilt even kijken wat de tijd is en je die verschrikkelijke pop-up krijgt dat je telefoon bijna leeg is. Een oplader is dus belangrijk om jouw schooldag door te komen.

Deodorant

Je hebt net een hele marathon gerend op centraal station omdat je die ene trein of bus moest halen en het zweet breekt je aan alle kanten uit. Met nog een hele lange dag voor de boeg is dat iets wat jij en de mensen om je heen niet willen ruiken. Wees dus goed voorbereid en zorg dat je altijd een (klein) busje deodorant in je tas hebt.

Handgel

Hebben we net heel die crisis gehad en gaan wij aan jou vertellen dat je handalcohol in je tas moet hebben. Wij snappen heel goed dat je dit denkt, maar kijk eens even goed om je heen. Die vieze paal in de metro, de trapleuning op school of dat vieze winkelwagentje bij de lokale supermarkt. Het is ons allemaal niet ontgaan dat deze dingen boordevol bacteriën bevatten. Onze tip om van deze bacteriën af te komen is dus om altijd een flesje handgel in je tas te hebben.

Eten

Misschien wel het aller belangrijkste is dat je niet vergeet om je lunch mee te namen naar school. Een rommelde maag tijdens een stille les is toch wel het laatste wat je wilt meemaken. Heb je nou geen idee wat de juiste school snacks zijn, klik hier!