leukste studentensteden van Nederland

Dit zijn de leukste studentensteden van Nederland

Iedere student heeft hier discussies over. Wat is zijn nu de leukste studentensteden van Nederland. Aan deze discussie komt vandaag een eind, want Studententip zet de leukste studentensteden van Nederland voor je op een rijtje. Wij maken een top 3.

#1: Groningen

Er gaat niets boven Groningen. Misschien een onverwachtse nummer 1, maar Groningen is volgens velen toch de leukste studentenstad van Nederland. Met maar liefst 50.000 studenten is het ook één van de grootste studentensteden van Nederland. Wanneer er zoveel studenten in de stad wonen moet het natuurlijk wel een leuke stad zijn. Maar wat maakt Groningen nu echt zo leuk. Volgens velen is de stad zo leuk vanwege de gezellige kroegen die altijd open zijn. Daarnaast worden er veel evenementen georganiseerd voor studenten. Zowel veel evenementen waarmee je veel kennis kunt opdoen, als evenementen waar je een lekker drankje kunt doen. Ook zijn er veel gezellige terrasjes.

#2: Nijmegen

Eén van de klassieke Nederlandse studentensteden is Nijmegen. Met veel monumenten en musea heeft de stad een prachtige cultuur. Met ongeveer 23.000 studenten zijn de terrassen en kroegen altijd dichtbezet en gezellig. Daarnaast worden er ook veel evenementen voor studenten georganiseerd. Mocht je een keer naar Nijmegen gaan, raden wij je de volgende kroegen aan:

  • Café Piecken
  • Café Sint Anneke
  • Café de Fuik
  • Het Bascafé

#3: Leiden

Gozerr Leiden op 3? Zeker Constantijn. Maar wat maakt Leiden zo’n leuke studentenstad? Het centrum is erg levendig, er zijn veel studentenverenigingen en het is ook nog een historische stad. Met diverse oude kerken, hofjes en gebouwen is er genoeg cultuur te snuiven in de stad. Kortom, alles wat belangrijk is aan een studentenstad heeft Leiden. Daarnaast is Leiden relatief klein, waardoor je veel medestudenten tegen zult komen in je vrije tijd. Verder worden er ook veel gave evenementen, zoals het Stukafest en het Leidens Ontzet. Genoeg te beleven dus.

Kijk op de pagina studentensteden om meer te weten te komen over de studentensteden.