Drankspelletjes

Welke drankspelletjes kan je als student het beste doen?

Studenten hebben over het algemeen geen reden nodig om te drinken. Het feit dat ’s ochtends de zon weer is opgegaan is meer dan genoeg. Maar mocht je als student meer willen dan gedachteloos hijsen, is een drankspelletje altijd op zijn plaats. Want zeg nou zelf, als je door de regels van het spel laveloos thuiskomt, kan je het in ieder geval nog op overmacht schuiven. Studententip zet de 5 beste drankspellen voor je op een rij!

Stef stuntpiloot

Drankspel numero uno! De bedoeling is dat je zo snel mogelijk de kippen van de tegenstander uit spel krijgt en je eigen kippen zo lang mogelijk beschermd. Elke kip die uit het spel gaat is natuurlijk een shotje / adje waard. Het spel is in 2009 zo populair als drankspel, dat het in verschillende studentensteden uit de winkel is gehaald. Tegenwoordig is het weer vrij te verkrijgen. Stunten maar!

Bussen

Als we je nog moeten uitleggen hoe de spelregels van bussen werken, dan moet je jezelf afvragen of je wel een echte student bent. Het principe is echter simpel. Je moet in verschillende rondes raden wat voor kaarten er gaan komen. Rood of zwart, hoger of lager, binnen of buiten en klaver, harten, schoppen of ruiten. Simpel toch. Probleem is dat je altijd wel een keer het verkeerde raadt. Shotje! De verliezer eindigt uiteindelijk in de bus en die kan net zo goed meteen een enkeltje wc boeken. Plezier gegarandeerd!

Kingsen

Bij kingsen geef je elke kaart in het spel een eigen regel. Er zijn veel verschillende regels te vinden die je aan de kaarten kan geven, maar er zitten altijd een paar oude en vertrouwde bij. De quizmaster bijvoorbeeld (vaak de aas). Maar ook ‘duimpje leggen’, algemene regel en drankregel zit over het algemeen in het spel. Kingsen is een leuk spel voor als je dronken wilt worden met je huisgenoten, maar er wel de tijd voor wilt nemen. Konings!

Zappen

Bedenk een type persoon dat de ‘verboden persoon’ is. Dit kan van alles zijn. Van kale mannen met een bril, vrouwen in een rode jurk tot mensen met een hoed op. Werden vroeger nog wel eens stereotyperende clichés van stal gehaald, anno 2021 kan dat niet meer natuurlijk. Als je eenmaal een persoon hebt bedacht, ga je zappen totdat je die persoon op Tv tegenkomt. En als je ze tegenkomt, moet je uiteraard drinken. Tv is trouwens een soort YouTube voor boomers, misschien staat er wel eentje in de GK. Shotjes klaar? Zappen maar!

Beerpong

Sinds rode bekers ook in Nederland opeens een ding zijn, doen we ook aan Beerpong. Tsjah, wat moeten we hier nog meer over zeggen. Je hebt rode bekers, die zet je in een driehoek. Je vult ze met drank. Je gooit er een pingpongballetje in en je drinkt. Simpel! Echter zijn er wel diverse varianten van beerpong.