Grote kamerplant

Grote kamerplant zoeken? Hier lees je de drie beste tips

Met een grote kamerplant kun je je studentenkamer sfeervol inrichten. De zoektocht naar de juiste plant/planten is nog een hele opgave voor de meeste studenten. Daarom legt Studententip drie tips voor om deze zoektocht juist te laten voorlopen om je kleine studentenkamer verder in te richten.

Tip 1: zorg dat de grote kamerplant lang zonder water kunnen

Als student zal je niet vaak te vinden zijn op je kamer en daarom is het belangrijk dat je een grote kamerplant aanschaft die een bepaalde tijd zonder water kan. Een plant waar je dan snel aan denkt is de cactus. Een cactus in je huis is niet te duur en is eenvoudig te onderhouden, een prima optie dus als kamerplant. Andere planten die een goede tijd tegen water kunnen zijn bijvoorbeeld de volgende planten:
  • Yucca
  • Cycas
  • Zamioculas
  • Lepelplant
Een van deze planten is dus ideaal als je vaak terug naar huis gaat, een weekje naar je ouders gaat of doordeweeks weinig tijd hebt om een plant te verzorgen.

Tip 2: weet hoe je hem moet verzorgen

Bij planten is het belangrijk dat je weet hoe je ze moet verzorgen. Zeker als je student bent heb je waarschijnlijk nog niet veel kennis om deze goed te verzorgen. Bij het uitzoeken van een kamerplant is het belangrijk om op te letten wat die nodig heeft. Zo moet je kijken of die juist veel licht of weinig licht nodig heeft en of die lang zonder water komt. Voor studenten zal een kamerplant in de schaduw relevant kunnen zijn, omdat die niet veel zonlicht binnen zou kunnen krijgen.

Tip 3: laat hem goed passen bij de rest van je kamer

Ten slotte is het leuk om je kamerplant goed bij de rest van je kamer te laten passen. Heb je namelijk een hele drukke kamer dan is een plant die er heel levendig uitziet een goede keuze.  Ook kun je dit per seizoen bekijken. Rondom kerst is het bijvoorbeeld leuk om met een kerstboom je kamer te versieren. Het is dus een hele opgave om een grote kamerplant uit te zoeken voor je studentenkamer, omdat er veel variabelen zijn om rekening mee te houden. Studententip hoopt dat je wat aan deze tips hebt en wil je meer weten neem dan snel een kijkje op de website voor meer blogs!