mensen lachend in gesprek in woning

Hoe betalen studenten hun kamer?

Hoe betalen studenten hun kamer? Als je op kamers wilt gaan zal je deze vraag vast wel is langs zien komen. Na het leven van de middelbare school waar de enige uitgave die je had frikandelbroodjes in de pauze waren en een paar biertjes in het weekend moet je nu honderden euro’s in de maand uitgeven. Om je te helpen hoe je dit kunt gaan betalen geeft Studententip antwoord op de vraag. Hoe betalen studenten hun kamer?

Ome duo

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. Je hebt het vast wel een voorbij horen komen in je leven. Geld lenen bij de grootste studenten vriend die er is. Bij duo geld lenen is haast noodzakelijk om je uitgaven patroon te compenseren. Met de huur, bier, studiegeld en eten red je het niet met een simpele bijbaan. Dus ga je op kamers dan is ome duo de eerste die je belt.

Bijbaan

Ook een bijbaantje ernaast is niet onnodig. Stel je voor dat je 500 euro in de maand leent dan is dit genoeg wat biertjes erbij te kopen. Daarom moet je ook een bijbaantje hierbij nemen. Hierin kun je kiezen wat je wilt. Vakkenvullen bij de Jumbo, bezorgen voor de Febo of corona testen doen bij de GGD. Je wilt natuurlijk niet te veel werken en veel betaald krijgen. Zoek daarom zorgvuldig uit waar je te werk gaat.

Online geld verdienen

De laatste tijd is online geld verdienen steeds populairder geworden. Je ziet e-commerce, crypto, aandelen, gokken en dropshoppings steeds vaker voorbijkomen onder studenten. Niet al te gek, want met de meeste valt in een korte tijd snel geld te verdienen. Er zitten ook zeker risico’s aan en je kunt je geld niet zo snel weer kwijtraken als toen je het kreeg. Lees je dus goed in voordat je je zure spaargeld erin legt.

Hoe betalen studenten hun kamer nog meer?

Als je met al deze opties nog steeds niet tevreden bent of je hebt er niet genoeg aan blijven er weinig opties over. Sommige mensen hebben geluk gehad dat hun ouders mee willen betalen en andere hebben zelf veel geld gespaard. En andere werken er weer heel hard voor om rond te komen, terwijl sommige het geleende geld van ome duo in het weekend opdrinken.

Hopelijk ben je hiermee geholpen en heb je een goed beeld bij hoe betalen studenten hun kamer. Vond je deze blog nou leuk laat dan een reactie achter om jou ervaringen te delen en andere studenten te helpen.