Hoe maak je tijd voor het sporten?

We kennen het allemaal wel, je hebt het mega druk op je opleiding en bijbaan. Dat kleine beetje tijd dat je dan over hebt wil je graag leuke dingen doen met vrienden of even je familie zien. Sporten is natuurlijk heel erg gezond en mag absoluut niet vergeten worden. Binnen dit blog laten wij jou zien hoe je toch tijd kan maken om te gaan sporten. Ook het eten van goede voeding is super belangrijk om een gezond leven als student te hebben.

Maak een plan en houd je hieraan.

Als student heb je veel lange en drukke weken die je tegen kunnen houden om een aantal keer te gaan sporten. Het is daarom belangrijk om een goede weekplanning te maken hoe jouw week zal gaat verlopen. Wanneer je gebruik maakt van een goede planning zal je week veel overzichtelijker worden en wordt het vinden van een geschikt sportmoment vele malen gemakkelijker.

Combineer studeren en sporten.

Dan besluit je wat te gaan sporten, maar er zijn geen sportscholen in de buurt… Daarom kiezen veel studenten ervoor om in de stad te wonen waar ze studeren, voor het gemak van alles, als ze het kunnen betalen natuurlijk. Je hebt ook meer opties voor bijzaken en gemakkelijker toegang tot sportscholen als je in een grote stad woont. Zo heb je tussen alle drukte door ook meer tijd om te ontspannen. Want als je ook nog eens lange tijd op en neer moet rennen om te sporten, zul je merken dat het op den duur vermoeiend wordt.

Maak gebruik van korte oefeningen.

Je kan ook sporten combineren met je studie of werk door bijvoorbeeld in je pauze een stuk te gaan lopen met collega’s of studiegenoten. Je kan af en toe ook gaan hardlopen buiten of lekker fietsen.  Wanneer je dit soort kleine dingen dagelijks doet kom je ook zeker aan je wekelijkse beweegmomenten die jij nodig hebt.

Zoek een workout-maatje.

Wanneer je naar de sportschool gaat is het altijd leuk om dit met iemand samen te doen. Allereerst kan je je broer of zus vragen of deze met je mee wilt sporten. Ook sporten met bijvoorbeeld je vader en moeder kan een super motiverende optie zijn. Wellicht zoekt jouw beste vriend of vriendin ook nog een nieuwe hobby, zo kan je toch je vrienden en familie zien terwijl je gezond bezig bent.