Hoe vind je een studentenkamer

Hoe vind je een studentenkamer?

Hoe vind je een studentenkamer is een vraag die veel studenten hebben als ze gaan studeren. Het vinden van een studentenkamer is de afgelopen jaren steeds lastiger en dit zal de komende jaren nog wel zo door blijven gaan. De woningprijzen stijgen steeds verder en per jaar wordt de vraag naar studentenkamers steeds groter. Om je een beetje op gang te helpen wordt in deze blog de vraag hoe vind je een studentenkamer beantwoord?

Zorg voor een goede voorbereiding

Als je in september een nieuwe kamer nodig hebt is het een beetje laat om in augustus te beginnen. Begin daarom op tijd met zoeken. Hier begint het niet alleen bij. Zorg ervoor dat je weet waar je naar op zoek bent en maak hierbij een checklist met de volgende vragen:

  • Hoeveel geld heb je beschikbaar?
  • Met hoeveel mensen wil je wonen?
  • In wat voor woning wil je wonen?
  • Welk gedeelte van de stad wil je gaan wonen?

Denk goed na over deze vragen zodat je specifiek kan gaan zoeken naar een woning. Zo kun je woningen wegstrepen waar je niet in wil gaan wonen en maak je de zoektocht naar een studentenkamer een stuk overzichtelijker.

Hoe vind je een studentenkamer als je nieuw in een stad bent?

Het is natuurlijk niet makkelijk om een studentenkamer te vinden in een nieuwe stad waar je niemand kent. Toch zijn er een aantal manier om de zoektocht naar een kamer makkelijker te maken en zo snel mogelijk een passende kamer te vinden

Gebruik je netwerk

Misschien heb je wel een oom of tante in de stad waar je wil gaan wonen. Maak hier vooral gebruik van. Misschien kennen zij nog wel een plek waar je kunt gaan intrekken of hebben ze connecties waardoor je gelijk met 1-0 voorstaat. Buiten familie ken je misschien zelf mensen in deze stad van de middelbare school bijvoorbeeld. Gebruik hun vooral om een kamer te zoeken. Het is altijd makkelijker om ergens binnen te komen als je al iemand kent.

Maak gebruik van websites voor studentenkamers

Er zijn genoeg woningwebsites waar je je in kunt gaan schrijven als je opzoek bent naar een studentenkamer zoals studentenwoningweb.nl. Hier kun je je inschrijven en dan kun je opzoek gaan naar beschikbare woningen. Een nadeel hiervan is dat heel veel mensen dit doen en je vaak met veel mensen tegelijk moet gaan hospiteren om te kamer te bemachtigen. Het werven van een woning uit een persoonlijke kring is daarom een goede manier om je te onderscheiden.

Praat met andere studenten

Als het niet gelukt is om voor je studie een studentenkamer te bemachtigen is het handig om tijdens je studie met studenten hierover te praten. Er zullen vast mensen in je klas zijn die wel een kamer te pakken hebben gekregen. Hun kunnen je misschien iets aanbevelen en dan kun je daarmee aan de slag.

Hoe vind je een studentenkamer als het maar niet lukt

Als je ondanks alle inspanningen nog steeds geen studentenkamer hebt gevonden zijn er nog een aantal mogelijkheden. Zoals hiervoor benoemd is helpt hem om met medestudenten hierover te praten, maar als dit ook niet lukt zijn er nog een aantal opties. Zo kun je bijvoorbeeld anti-kraak gaan wonen. In grote steden staan vaak lege woningen waar je tijdelijk in kunt gaan wonen. Let hierbij wel op dat dit niet voor de lange termijn is.

Hoe vind je een studentenkamer is dus niet altijd even makkelijk. Met deze tips moet je in ieder geval een goede start kunnen maken. Succes!