Kingsen regels

Dit zijn de kingsen regels voor een fantastische avond

De kingsen regels zijn altijd al onduidelijk geweest, maar nu we weer allemaal thuis moeten zitten door de lockdown moet het eens duidelijk worden. Kingsen is een makkelijk drankspel wat iedereen begrijpt en de avond goed kan opvullen. Toch is er elke weer de discussie welke regels gebruikt moeten worden. Daarom worden de kingsen regels in dit artikel uitgelegd om dit nooit meer fout te doen.

Wat is kingsen ook al?

Kingsen is eigenlijk een vrij makkelijk spelletje. Het enige wat je nodig hebt is een stel kaarten en genoeg drank. De bedoeling is dat iedereen een kaart pakt waar een opdracht aan gekoppeld is. Deze opdrachten worden zo dadelijk uitgelegd. Deze kaarten liggen in een cirkel rond een shotglas. Wanneer iemand deze cirkel verbreekt moet degene een shotje nemen. Je kunt het ook makkelijker voor jezelf maken. Een andere variant van kingsen is om alle kaarten omgedraaid op elkaar te leggen en alleen de opdrachten uit te voeren. Het maakt eigenlijk vrij weinig uit wat voor variant je speelt als er maar genoeg drank in het spel zit.

Kingsen regels met uitleg

Hieronder zal per kaart de regel worden toegelicht en de uitleg daarbij. Zelf kun je natuurlijk ook regels erbij verzinnen als je dat leuker vindt, maar dit zijn de regels die het vaakst gebruikt worden.

KaartRegelsUitleg
2Drank uitdelenDeze is simpel. Pak je de twee mag je slokken uitdelen. Je kunt zelf bepalen hoeveel dit er zijn.
3Zelf drinkenNu draaien we het om. In plaats van het uitdelen ben je nu zelf de klos. Drinken maar!
4Categorie noemenHiervoor moet je even nadenken. Hier kun je een categorie noemen zoals voetbalclubs en vervolgens moet iedereen er hier één van op noemen. Heb je het fout? Drinken!
5PlaskaartDe welverdiende plaskaart. Tijdens het spel mag er niemand naar de wc behalve als je de plaskaart te pakken hebt.
6Drinking buddyDit is één van de leukere kaarten. Je mag namelijk een drinking buddy uitzoeken die met je mee moet drinken. Tijd om flink gas te geven aan je tempo dus.
7De tafel van 7Deze is voor de rekenwonders onder ons. Bij de tafel van 7 begin iemand met tellen en iemand neemt het steeds over. Bijvoorbeeld persoon A zegt 1, Persoon B enzovoort. Alleen hier mag niks met een 7 (7, 17, 27, 37, etc.) worden uitgesproken, alles in de tafel van 7 (7, 14, 21, 28, etc.) en dubbele getallen (11, 22, 33, etc.) Zeg je toch één van deze getallen? Drinken!
8Regel verzinnenEen regeltje verzinnen. Zoals klappen voor elke slok of geen ja of nee meer zeggen. Deze regels stapelen zich lekker op door het spel heen.
9Regel afschaffenEen pijnlijke kaart. Bij deze kaart wordt er één regel afgeschaft naar keuze.
10QuizmasterWeer een spel voor de mensen die houden van een mindgame. Word je namelijk een vraag gesteld door de quizmaster en beantwoord je deze mag je weer drinken.
BoerAanwijzenAlle spelers die meedoen houden hun hand in de lucht en wijzen tegelijk een speler aan. Tip, wijs vooral vaak dezelfde aan. Wordt vast gewaardeerd.
VrouwRise of the QueenDe speler met deze kaart mag op een willekeurig moment ‘rise of the queen’ zeggen. Degene die er het langst over doet om dit na te zeggen mag weer is gaan drinken.
KoningNeerleggenHeb je de koning te pakken mag je hem op het shotglas neerleggen. Liggen er vier koningen op het shotglas moet je een shotje nemen en is het spel voorbij.
AasDraai het spel omWe gaan even de andere kant op met spelen.

Nu de kingsen regels duidelijk zijn blijft er niets anders over om lekker te gaan spelen. Ben je kingsen even zat kun je altijd nog een ander drankspel zoals bussen gaan spelen.