Kleine studentenkamer in te richten

De drie beste tips om je kleine studentenkamer in te richten

In deze blog zullen de drie beste tips om een kleine studentenkamer in te richten naar voren komen. Het studentenleven is weer begonnen en dat betekent dat duizenden studenten uit huis gaan en een nieuwe fase in hun leven opstarten. Door de grote afstanden zijn deze scholieren gedwongen om een plekje in een studentenstad te bemachtigen wat veel geld kan kosten. Het huren van een studentenhuis is al een hele opgave, maar het inrichten van deze studentenkamer is nog een vak apart.

Tip 1: ga goed om met je ruimte

In een studentenhuis heb je natuurlijk niet te veel ruimte om je spullen op te bergen of om grote meubelstukken neer te zetten. Om toch nog een beetje ruimte voor jezelf te bewaren moet je efficiënt te werk gaan. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van multifunctionele meubels. Zo kun je een slaapbank gebruiken die je in en uit kunt klappen en kun je ook een eettafel gebruiken om te eten en om op te werken. Op deze manier kun je je kleine studentenkamer in richten op een efficiënte manier. Maak bijvoorbeeld een checklist om helemaal niks te missen.

Tip 2: maak je kamer levendig

Als er eenmaal meubelstukken in je huis staan is het natuurlijk leuk om ook spullen te kopen die je kamer er vrolijker uit laten zien. Een plant is hier een goed voorbeeld van. Een kamerplant bijvoorbeeld neemt niet te veel ruimte in en kun je je kamer een stuk levendiger maken. Verder zijn sfeerlampen die je kamer in de avond een gezellige sfeer mee kunnen geven een leuke toevoeging. Ten slotte kunnen foto’s aan de muur je kamer een persoonlijker gevoel geven waardoor je je sneller thuis zal voelen.

Tip 3: bespaar je geld door geen nieuwe meubels aan te schaffen

De meeste studenten hebben al niet te veel geld over en degene die op kamers gaan wonen zullen het helemaal niet breed hebben. Nieuwe meubels kopen is daarom geen goed idee. Het beste is daarom om tweedehands meubels te kopen. Zo kun je op marktplaats prima terecht om meubelstukken voor vijftig euro op te halen of kun je langs een tweedehandswinkel gaan. Hierbij moet je natuurlijk wel goed oppassen dat je de kwaliteit nog in orde is om je kleine studentenkamer goed in te richten. Met deze tips kun je in ieder geval goed op gang komen om je kleine studentekamer in te richten. Met een mooie kamerplant en tweedehandsmeubels kun je een leuk studentenleven tegemoet komen in een sfeervolle en betaalbare woning. Opzoek naar meer tips voor je het inrichten van je studentenkamer kijk dan verder op de website.