laptop op tafel

Zo kun jij online geld verdienen als student

Als student heb je het financieel vaak niet heel ruim. Je hebt kosten aan je huur, boodschappen en voornamelijk veel drank. Om dit allemaal te kunnen betalen is online geld verdienen altijd handig. Het fijnst is om dit gewoon vanuit je studentenkamer te doen. Daarom geven wij jou in deze blog 5 manieren waarmee jij online geld kunt verdienen.

Online geld verdienen door te beleggen

Beleggen wordt steeds populairder. Op je spaarrekening wordt je geld altijd minder waard en daarnaast is het steeds gemakkelijker om je geld in diverse assets te beleggen. In deze blog wordt verder ingegaan op 3 populaire manieren om je geld te beleggen:

Beleggen bij je bank

Bij veel grote banken, zoals de ABN, ING en de Rabobank kun je een beleggingsrekening openen. Binnen 30 minuten kun je een rekening geopend hebben. De kosten van het openen van een beleggingsrekening bij een bank zijn relatief laag. Zo is het bij de Rabobank zelfs gratis.

Wanneer je een beleggingsrekening opent bij de bank beleggen experts jouw geld aan de hand van het risico dat jij wil nemen. Hoe meer risico jij durft te nemen, hoe hoger je rendement natuurlijk kan zijn. De specialisten van de bank gaan jouw geld beleggen. Je hoeft zelf dus helemaal niets te doen.

Zelf beleggen in aandelen, ETF’s en meer

Je kunt je geld natuurlijk ook zelf beleggen. Dit kan bijvoorbeeld bij een beurshandelaar zoals Degiro. Via de beurshandelaar krijg je toegang tot de beurzen en kun je starten met beleggen. Je kunt beleggen in aandelen, obligaties, beleggingsfondsen of ETF’s.

Zelf beleggen in crypto munten

Wat ook steeds populairder wordt is het beleggen in crypto. Je hebt het vast wel eens gehoord ‘had ik 5 jaar geleden maar Bitcoin gekocht…’. Echter zijn er nog genoeg ‘diamands’ op de markt die in de komend 5-10 jaar wel x10 of zelfs x100 in prijs kunnen gaan. Volgens velen is crypto de toekomst en dus een zeer goede optie om je geld in te beleggen. Je kunt ook day-traden in crypto. Dit vergt echter veel meer kennis en ervaring.

Belangrijk om wel te vermelden is dat het erg belangrijk is dat je –  voordat je start met beleggen – jezelf verdiept in de markten en beurzen. Begin met het lezen van boeken en het bekijken van video’s, zodat je duidelijk hebt wat je kunt verwachten wanneer je begin met beleggen.

Wanneer je goed onderzoek hebt gedaan naar het beleggen van je geld hoef je hier in principe niet veel tijd meer aan te besteden. Het enige wat je kunt doen is wachten en natuurlijk genieten van je behaalde rendement. Naast door je inkomsten uit je beleggingen kun je ook op andere manieren online geld verdienen als student. 4 andere mogelijkheden om online geld te verdienen als student kun je hieronder vinden.

Affiliate marketing

Online geld verdienen student door affiliate marketing? Dat kan zeker! Affiliate marketing wordt onder studenten ook steeds populairder. Zeker wanneer je een studie in de richting van commerciële economie of bedrijfskunde volgt is een baantje als affiliate marketeer erg waardevol. Zeker voor op je CV. Als affiliate marketeer verkoop je producten voor andere bedrijven. Per verkocht product krijg je een commissie. Je hebt dus zelf in hand hoeveel je gaat verdienen 😉. Wat je als eerst moet doen om affiliate marketeer te worden? Begin met het bouwen van een website. Je website wordt je verkoopmachine.

E-mailmarketing

Net als affiliate marketing heb je ook e-mailmarketing dat steeds populairder wordt onder studenten. Je kunt als e-mailmarketeer voor een bedrijf werken. Als e-mailmarketeer zorg jij voor leads en klanten bij het bedrijf waarvoor je werkt. Heb je interesse in marketing? Dan is deze functie echt iets voor jou.

Samenvattingen schrijven

Je hebt zelf ook vast wel een keer een samenvatting gekocht. Bij het leren voor tentamens zoekt bijna iedere student wel naar examens. Er komen steeds meer websites die diverse samenvattingen aanbieden. Het is erg simpel om samenvattingen te schrijven en deze aan te bieden op diverse websites. Per samenvatting kun je al snel €5 verdienen.

Enquêtes invullen

Je hebt ze vast wel gezien, die irritante reclames waarin studenten vertellen hoeveel zij verdient hebben met simpelweg het invullen van enquêtes. Hoe simpel het ook lijkt, je kunt er echt geld mee verdienen. Daarnaast kun je door het invullen van de enquêtes bijdragen aan mooie (markt) onderzoeken, waardoor je ook een mooie maatschappelijke bijdrage levert. Starten met het verdienen van geld? Doe een goed onderzoek naar de beste enquête sites en ga ze benaderen.