Studenten recepten

Studenten recepten

Als student is het vaak het geval dat je weinig inspiratie hebt voor het eten, daarom hebben wij voor jou meerdere lekkere en goedkope studenten recepten. In het studentenleven kan avondeten best een moeilijk geval zijn. Je hebt vaak geen zin om te koken omdat je net een lange dag achter de rug hebt gehad. Wij van studententip helpen je graag aan de lekkerste, goedkoopste en makkelijkste studenten recepten zodat je na een zware dag school niet te lang hoeft om te kijken naar wat je gaat koken. En dat het bovenop alles dat het niet te veel gaat kosten.

Makkelijke studenten recepten

Als student willen we natuurlijk dat het avondeten zo makkelijk en snel mogelijk op tafel komt te staan.  Zo veel vrije tijd hebben we niet en om nu twee uur achter het fornuis te staan heeft menig student geen zin in. Online zijn veel verschillende studenten recepten te vinden waar je weinig tijd aan kwijt bent, zodat je niet lang je hoofd hoeft te breken over wat je precies gaat eten vanavond. Deze studenten recepten moeten natuurlijk niet teveel tijd kosten.

Een paar makkelijke studenten recepten die je in een mum van tijd op tafel hebt staan:

  • Verschillende soorten pasta’s
  • Lekkere en gezonde salades

Studenten recepten waar je maar één pan voor nodig hebt

Eenpansgerechten zijn gerechten die je kan bereiden zonder meerdere pannen nodig te hebben. Zo hoef je na het eten niet lang af te wassen. Als student heb je meestal niet zo veel pannen ter beschikking of moet er nog afgewassen geworden. Dan zijn eenpansgerechten helemaal een handige oplossing. Zo kan je veel verschillende pasta’s en curry in één dezelfde pan maken.

Probeer op je geld te letten

Als student is het soms het geval dat je in geldnood komt te zitten. Een kamer huren kost veel geld en tijdens je studie hou je niet veel tijd over voor een bijbaantje. Gelukkig is ome DUO er voor ons om daarbij te helpen. Maar met alle overige maandelijkse kosten houd je soms aan het einde van de maand niet veel meer over.  Daarom is het slim om op je geld te letten als je in de supermarkt loopt en opzoek bent naar producten voor je studenten recepten.  Probeer in plaats van A-merken de goedkope varianten te halen. De smaak is minimaal net zo goed en het zal erg veel geld schelen. Ook is het handig om te zoeken naar producten die in de aanbieding zijn. Stel er is iets in de aanbieding wat lang houdbaar is en waarvan je zeker weet dat je het vroeg of laat gaat gebruiken is het zeker geen slecht idee om het alvast aan te schaffen.

Probeer voor je op pad gaat om ingrediënten in te kopen om de lekkerste studenten recepten te maken, een boodschappenlijstje op te stellen. Zo maak je geen overbodige aankopen.

Helemaal geen zin om te koken?

De magnetron kan als student je beste vriend zijn. Als je helemaal geen zin en tijd hebt om te koken kunnen kant en klare magnetronmaaltijden een goede optie zijn. Op deze manier hoef je helemaal niet meer naar het koken om te kijken of studenten recepten op te zoeken. Nog een voordeel van magnetronmaaltijden is dat deze gerechten in verhouding vrij goedkoop zijn. Meestal zijn deze gerechten niet meer dan 5 euro.  Zo heb je goedkoop en erg snel een maaltijd op tafel. Magnetronmaaltijden worden gelukkig ook steeds gezonder. Tegenwoordig worden verse groenten gebruikt en ongezonde toevoegingen meer buiten beeld gelaten.  Als je echt op de gezonde tour wilt gaan kan je het best voor de koel verse magnetronmaaltijden gaan. De producten die hierin worden gebruikt zijn natuurlijk een stuk gezonder en verser dan maaltijden die uit de diepvries komen.