Studentenkamer

Wat voor decoratie mag er niet ontbreken in een studentenkamer?

Nu de scholen weer dicht zijn door de coronamaatregelen heb je genoeg tijd om je studentenkamer weer eens in te richtten. Hier heb je tot nu toe misschien nog niet zoveel over nagedacht, maar nu je er de hele dag zit kan het leuk zijn om wat spulletjes in huis te nemen. Om je een beetje op gang te helpen zal er in deze blog een aantal decoratie stukken uitgelicht worden die in je studentenkamer kunnen passen.

Luxe sierkussens in je studentenkamer

Wat niet mag ontbreken in je studentenkamer zijn wat sierkussens. Als je bijvoorbeeld bezig bent om je grijze bank te stylen kun je er wat sierkussens bij. Op deze manier creëer je vulling op je bank waardoor je studentenkamer er direct minder leeg uitziet. Sierkussens hebben daarnaast ook een functionele waarde. Als je even languit wil liggen op de bank kun je de sierkussens gebruiken om je hoofd even op te leggen. Sierkussens kunnen dus een positieve invloed hebben op je kamer.

Foto’s op de muur

In je studententijd heb je vast hele leuke dingen meegemaakt zoals uitgaan of op vakantie met vrienden/vriendinnen. Superleuk om een verzameling hiervan te maken en deze op de muur te plakken. Dit hoeft natuurlijk niet bij foto’s op je muur te blijven, maar je kunt ook foto’s van je favoriete artiest of ster op de muur plakken. Op deze manier kun je meer een gevoel van thuis creëren wat je tijd in je studentenhuis nog leuker maakt.

Een leuk ingericht bureau

Nu de online lessen weer begonnen zijn zal je vaak weer achter je bureau (of in bed) de lessen volgen. Om het een beetje leuk te houden kun je je bureau inrichten om de online lessen wat leuker te maken. Dit kan bijvoorbeeld door een souvenir van een vakantie neer te zetten of door wat kleine spulletjes zoals een beker neer te zetten. Op deze manier kom je de online lessen iets makkelijker door.

Breng meer sfeer in je studentenkamer

Zeker in deze tijd waar het allemaal iets donkerder buiten is en je weinig kan doen buiten is het in ieder geval leuk om in je studentenkamer het leuk te maken. Door bijvoorbeeld sfeerlampen op te hangen of door een kamerplant te halen kun je het al een stuk gezelliger maken in je kamer. Zo kan je er je eigen feestje van maken zodat je deze dagen wat makkelijker doorkomt.

Met deze vier tips moet het zeker goedkomen om je studentenkamer in te richten. Je kunt dus met sierkussens je bed decoreren of de muur versieren met wat foto’s. Kies vooral wat jezelf mooi vind en bij je kamer vindt passen zodat je het maximale uit je studententijd haalt.

Klik hier om meer te weten te komen over het inrichten van je studentenkamer.