Hoe richt je een studentenkamer in?

Het kan best lastig zijn, je studentenkamer inrichten. In je kleine kamertje heb je meestal niet zo veel ruimte. Dan kan het zeker lastig zijn om dit goed in te delen. Wij van studententip hebben meerdere handige tips en tricks om je studentenkamer zo goed mogelijk in te richten. Verder hebben we meerdere blogs omtrent andere zaken rondom je studentenkamer. Zodat niet alleen je studentenkamer inrichten makkelijker wordt maar ook andere randzaken.

Maak handig gebruik van de ruimte bij het inrichten van je studentenkamer

9 van de 10 keer is het geval dat je als student op je kamer weinig ruimte hebt. Probeer daarom je studentenkamer zo goed mogelijk in te delen. Probeer doormiddel van een tekening de afmetingen van je studentenkamer in kaart te brengen. Daarna kijk je naar de afmetingen van de verschillende meubels die je graag in je kamer zou willen hebben. Zo weet je zeker of je genoeg ruimte hebt.

Je studentenkamer inrichten met ruimtebesparende meubels

Helemaal handig bij je studentenkamer inrichten zijn ruimtebesparende meubels. Zo kan een slaapbank een erg handige oplossing zijn om meer ruimte te winnen in je studentenkamer. Met een slaapbank heb je ook nog eens genoeg plek om te zitten als er wat vrienden op bezoek komen. Ook kan je gebruik maken van een vouw bed of een bed die je omhoog kan klappen en waar onder het bed ruimte is om spullen op te bergen.

Zo heb je nog meer praktische meubels die je helpen ruimte te besparen. Bijna alle meubels die je kan gebruiken bij het inrichten van je studentenkamer hebben een variant die ruimtebesparend is. Je studentenkamer inrichten wordt hiermee een stuk makkelijker en nóg effectiever.

Welke meubels heb je nodig al wil je, je studentenkamer inrichten?

Maak een afweging welke meubels je noodzakelijk vindt en welke je beter buiten beeld kan laten bij het inrichten van je studentenkamer. Een handige keuze is om de spullen van je oude kamer thuis mee te nemen naar je nieuwe studentenkamer. Wel is het handig om de hoeveelheid ruimte in het achterhoofd te houden. Zo kan je makkelijk je studentenkamer inrichten zonder dat je te weinig ruimte hebt.

Hoe kan je goedkoop meubels vinden al wil je je studentenkamer inrichten?

Het kan flink in de kosten oplopen. En als student hebben we het meestal niet zo breed. Probeer daarom niet alles nieuw te kopen. Kijk vooral op plekken als marktplaats of facebook Marketplace. Dit zal je een hoop geld schelen bij je studentenkamer inrichten. En soms is het zelfs het geval dat het helemaal gratis af te halen is.

Er moet ook gestudeerd worden

Je moet natuurlijk ook een goede plek hebben waar je rustig kan studeren. Het feesten en uitgaan is natuurlijk ook een belangrijk aspect van je studententijd. Maar aan het einde van de rit gaat het natuurlijk om het papiertje. Zorg daarom voor een goed bureau en een comfortabele bureaustoel. Het handige aan een bureau is dat je hem ook makkelijk kan gebruiken als tafel om aan te eten.

Hoe ga je je studentenkamer stijlen?

Ook een belangrijk punt bij je studentenkamer inrichten is dat je het naar je eigen wensen en smaak je studentenkamer inrichten moet. Je zal hier redelijk wat tijd doorbrengen dus het is verstandig om het volledig naar je eigen smaak te stijlen. Bedenk hierbij welke kleuren en wat voor woonaccessoires je mooi vindt en ook op jouw studentenkamer wilt hebben. Er is een grote kans aanwezig dat je niet veel ruimte overhebt voor bijvoorbeeld een bijzettafeltje. Gelukkig kan je door gebruik te maken van de wanden toch je kamer leuk opfleuren. Dit kan met spiegels of andere wandaccessoires zoals wandplanken of hangplanten. Ook kan je nog meer spullen kwijt op je wanden door gebruik te maken van de wandplanken om bijvoorbeeld je schoolboeken en andere spullen op te bergen zonder dat je gebruik maakt van de ruimte op de grond.