Ben je al die standaard drank- en kaartspelletjes zat? Bierpong is één van de klassiekers als het gaat om drankspelletjes. Met een paar bekers en ping pong ballen kun je al veel lol hebben. Alleen welke varianten van bierpong zijn er eigenlijk? Er zijn diverse spelletjes die je enkel met een paar ping pong ballen en beker kunt doen. Studententip licht er een aantal voor je uit.
Klassiek beerpong
Met de klassieke manier van beerpong ben je vast al bekend. Je zet tien bekers in een pyramide vorm tegenover elkaar en probeert om de beurt de pingpongballen in de bekers te gooien. De verliezers moeten extra drinken of een challenge doen. Je kunt zelf bepalen of je de bekers hergroepeert nadat er bijvoorbeeld vier bekers weg zijn. Zo kun het jezelf hiermee gemakkelijker maken of jezelf extra uitdagen. De regels van beerpong kan je vinden in ons blog ‘beerpong regels‘.
Andere varianten van bierpong
Naast de klassieke manier van bierpong heb je ook andere manieren van bierpong. Een aantal van deze varianten zijn hieronder toegelicht. Eén van de andere variaten is dat je mag scoren, zowel met als zonder het ping pong balletje eerst te stuiteren op de tafel. Wanneer je het balletje echter eerst stuitert mag je tegenstander het balletje uit zijn beker blazen als je scoort. Deze variant van bierpong zorgt ervoor dat je altijd scherp moet zijn. Wanneer je namelijk even niet aan het opletten bent en je tegenstander scoort, kun je te laat zijn met het uit de beker blazen van het ping pong balletje. Zonde! Tenzij je dorstig bent natuurlijk.
Flip the cup
Nog een drankspelletje dat steeds bekender wordt is: flip the cup. Alles wat je nodig hebt is een aantal cups, ping pong ballen en een vierkante tafel. Hoe het werkt klinkt logisch, maar kan wel erg variëren. Je kunt dit spelen met 2-4 spelers. Stel je bent met 4 personen, dan ga je ieder aan een kant van de vierkante tafel staan. De vierkante tafel moet je onderverdelen in gelijkmatige vierkantjes. Iedereen zet zijn cup ondersteboven op tafel en begint met flippen. Wanneer je de cup geflipt hebt en hij komt recht op de tafel mag je jouw beker één vierkantje in de richting van je tegenspeler schuiven. Wanneer een beker in het laatste vierkantje van een tegenspeler is heeft deze verloren en moet diegene drinken of een challenge doen. Je kunt je tegenspeler ook de bus in dwingen, altijd leuk ;-).
Boter, kaas en eieren
Je zult vast denken; boter, kaas en eieren? Dat doe je toch niet met een ping pong balletje en een paar cups. Zeker wel! Je kunt het met twee personen spelen. Het klinkt erg logisch. Je zet één tafel met 9 bekers (3 x 3 bekers) tussen beide spelers in en het spel kan beginnen. Om de beurt mogen de spelers gooien. Het uiteindelijk doel is hetzelfde als bij boter, kaas en eieren, alleen nu wil je de balletjes in drie bekers naast elkaar hebben.
Hopelijk heb je na het lezen van deze blog wat inspiratie opgedaan en kun je, je de komende paar avondjes weer vermaken. Mocht je nog andere leuke varianten van bierpong hebben, laat dan vooral een reactie achter!
Geef een reactie