Verhuizen studenten tip

Tips voor als je als student gaat verhuizen

Heb je eindelijk een studentenkamer weten te bemachtigen of ga je naar je nieuwe kamer verhuizen? Er zijn diverse dingen die je dan moet regelen. Om ervoor te zorgen dat jouw verhuizing soepel verloopt in deze blog: Tips voor als je als student gaat verhuizen.

Financiële zaken studentenverhuizing

Regel allereerst je financiële zaken. Denk hierbij aan de borg en huurkosten bijvoorbeeld. Kijk ook naar je verzekeringen en abonnementen. Hieronder lichten wij toe op welke financiële zaken jij moet letten bij je verhuizing.

Opzegtermijn

Kijk naar hoelang het opzegtermijn van je huidige woning is, om zo te voorkomen dat je geen dubbele lasten betaald. Meestal is dit een maand, maar check dit voor de zekerheid. Maak van je opzegging ook een bewijs, zodat je niet tegen onaangename verassingen aanloopt.

Verzekeringen en adreswijziging

Qua verzekeringen is het vaak alleen nodig om je adreswijziging door te geven. Dit is bijvoorbeeld nodig bij je aansprakelijkheidsverzekering en ongevallenverzekering. Vergeet je adreswijziging ook niet door te geven bij banken of bij bedrijven/instanties waar je een lening uit hebt staan. Verdiep je indien van toepassing ook vroegtijdig in je energiecontract. Vaak zijn de opzeg- of overstaptermijnen bij de energiemaatschappijen relatief lang (3-4 weken). Zorg dat je hier dus niet te laat mee bent. Overleg dit eventueel met je huisbaas. Geef je adreswijziging verder door aan de gemeente. Vergeet dit ook niet bij DUO en je dokter, tandarts en internetprovider te doen.

Je kunt ook een verzekering afsluiten voor de spullen die je gaat verhuizen, maar dat is aan jou.

Huurtoeslag

Wellicht ontvang je al huurtoeslag of kom je nu pas in aanmerking voor huurtoeslag. Mocht je al huurtoeslag ontvangen moet je de wijziging doorgeven bij de belastingdienst. Lees in dit artikel van de belastingdienst wanneer je in aanmerking komt voor huurtoeslag als student.

Praktische zaken studentenverhuizing

Dan nu de praktische zaken. Om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt moet je een aantal zaken geregeld hebben. Wij zetten deze dingen voor je op een rijtje.

Hulpmiddelen

Vaak kunnen je vrienden of familieleden je helpen met de verhuizing. Vraag vroegtijdig binnen je netwerk wie je kan helpen, zodat je niet net voordat je wil gaan verhuizen zonder hulp zit.

Wanneer je een aantal verhuizers hebt weten te regelen is het tijd om te gaan bedenken hoe je de spullen van A naar B kunt krijgen. Allereerst heb je verhuisdozen nodig. Vaak kun je deze al bij de blokker kopen of eenvoudig online bestellen. Om ervoor te zorgen dat je verhuizing efficiënt verloopt raden wij je aan ook een busje of kar te huren. Zo kun je veel spullen in één keer van A naar B brengen, wat je veel tijd (en schade) kan schelen. Ga je eigen netwerk of marktplaats af om een kar of busje te huren.

Spullen

Wanneer je je financiële zaken en hulpmiddelen geregeld hebt kun je beginnen met inpakken. Wij hebben eerder een blog geschreven met daarin een checklist van verhuisspullen die je nodig hebt. Wij raden je aan deze bij de hand te houden. Zo zul je niets vergeten. Op naar een efficiënte en zorgeloze verhuizing!

Wil je meer weten over het verhuizen naar een studentenkamer en meer, klik hier