Wat te doen in een tussenuur

Wat te doen in een tussenuur?

Wat te doen in een tussenuur, is wat je je weer elke keer afvraagt als het weer in je rooster ziet staan. Het liefst heb je dit natuurlijk niet, omdat je op tijd weer naar huis toe wil gaan. Meestal duik je in dit tussenuur even de stad in of je haalt even een lekker broodje in de kantine. Om je deze tijd door te komen geeft Studententip vier zaken die je kan tijdens je tussenuur.

Ga even lekker de stad in

Als je een anderhalf of twee uur lang een tussenuur hebt heb je genoeg tijd om even de stad in te duiken. Even op het terras zitten of langs de MAC Donalds. Hierdoor leer je ook je mede studenten beter kennen en kun je even plezier maken tussen de studieblokken in. Als het mooi weer is kun je lekker met zen allen het park in. Er is altijd genoeg te doen in een studentenstad dus zoek in een tussenuur een leuk plekje uit.

Wat te doen in een tussenuur als je uit de buurt van de binnenstad zit?

Als je niet de stad in kan en dus genoodzaakt bent om op school te blijven zijn er nog altijd genoeg dingen om te doen. Je kunt bijvoorbeeld al wat opdrachten voor de volgende les afronden of alvast een planning maken voor je tentamen. Op genoeg scholen is er een rustig plekje om even op te zoeken als je even rustig wil gaan leren. Het is ook handig om deze tijd hiervoor te gebruiken, aangezien je toch op school zit.

Vragen of je les kan krijgen tijdens je tussenuur

De ideale situatie is dat er een andere les verschoven kan worden naar je tussenuur zodat je eerder klaar bent met school. Je kunt bijvoorbeeld met een groepje studenten naar de desbetreffende docenten gaan om te vragen of die les eerder kan beginnen. Vaak willen docenten dit wil als het voor hun uitkomt, omdat ze dan zelf ook eerder klaar zijn. Een win-win situatie dus voor jou en voor je docent.

Naar huis gaan

Wanneer je er echt geen zin meer in hebt kun je altijd nog naar huis gaan en niet meer terugkeren naar school voor die dag. Als je er toch goed voorstaat en die les niet verplicht is dan kun je dit wel een keertje maken. Wanneer dit te vaak gebeurt kan dit wel voor problemen gaan zorgen, maar als je het een beetje normaal houdt moet dit wel goedkomen.

Er zijn dus genoeg tips gegeven om je tussenuur door te komen. De vraag wat te doen in een tussenuur is dus wel antwoord opgegeven nu. Kijk vooral wat voor jou het beste werkt om in een tussenuur te doen.