School snacks

Wat zijn de beste school snacks?

Ben jij ook iedere ochtend voordat je naar school gaat lang bezig met het bedenken wat voor school snacks je mee moet nemen? Dan is deze blog voor jou! De beste school snacks vind je hier.

Klassieke school snacks

Laten we maar gelijk beginnen met een aantal klassieke school snacks die je niet over het hoofd moet zien. Laten we beginnen met de oer-Hollandse frikandellenbroodjes. Hoewel ze niet heel gezond zijn, blijven ze wel erg lekker. Een beetje genieten op zn tijd is niet mis natuurlijk. Net als frikandellenbroodjes heb je natuurlijk ook nog saucijzenbroodjes. Deze moet je natuurlijk wel bij de supermarkt halen. Goede reden om even lekker naar buiten te gaan en je tussenuur op te vullen.

Fruit

Balans is alles. Heb je bijvoorbeeld als lunch een frikandellenbroodje gegeten of heb je gisteravond weer een kapsalon gegeten na heel de avond in de bus te hebben gezeten? Dan moet je compenseren. Neem bijvoorbeeld fruit mee. Handig om mee te nemen zijn bijvoorbeeld bananen, appels of mandarijntjes, maar ook bijvoorbeeld paprika reepjes, stukjes komkommer of tomaatjes zijn erg lekker.

Maak je lunch thuis klaar

Mocht je er zin in hebben kun je thuis ook een lekkere lunch maken. Tegenwoordig is het helemaal hip om wraps mee te nemen. De wraps zijn gemakkelijk te maken en kunnen erg lekker zijn. Aanrader: neem eens een wrap met kipfilet.

Je kunt ook even snel een eitje bakken. Een eitje kun je prima meenemen! Daarnaast kun je je broodje ei een beetje versieren. Denk bijvoorbeeld aan kaas, ham, tomaatjes en meer. Zo heb je een heerlijk broodje gezond.

Wat ook leuk is om mee te nemen is een pasta. De pasta is dan natuurlijk niet lekker warm, maar ook een koude pasta is prima te bikken! Daarnaast is een koude pasta ook erg gezond. Je kunt bijvoorbeeld een gezonde pastasalade meenemen. Denk aan een salade met bijvoorbeeld avocado, courgette en tomaatjes. Heuuurlijk!

Nog een aanrader: pannenkoeken of poffertjes. Denk wel goed na over hoe je de pannenkoeken bereidt. Niet alle pannenkoeken zijn lekker als ze koud zijn natuurlijk. Neem eens een pannenkoek met blueberry pancakes en citroen mee. Genieten!

Maak gebruik van de schoolkantine

Wij kunnen goed begrijpen dat je geen zin hebt om in de ochtend lang in de keuken te staan. Je hoeft het jezelf niet altijd moeilijk te maken. Maak daarom vooral gebruik van de schoolkantine. Het assortiment van de schoolkantines wordt steeds uitgebreider. Gezond of ongezond; voor ieder wat wils. Echte klassiekers uit het assortiment van de schoolkantines zijn de broodjes bal en panini’s. Erg lekker!

Missen we nog iets?

Er zijn zo veel lekkere school snacks die je mee kunt nemen dat wij ze niet allemaal in deze blog kunnen benoemen. Mis je nog dingen? Laat dan vooral een reactie achter. Meer blogs met tips lezen om jouw studentenleven nog aangenamer te maken? Kijk dan hier.